Word jij beperkt door stress of negatieve gedachten?

Iedereen zit weleens wat minder goed in z’n vel. Stress hoort bij het leven, maar het mag je niet belemmeren in je dagelijkse bezigheden. Naast gepieker en stress kunnen negatieve emoties en gedachten je ook in de weg staan. Waar loop jij tegen aan: stress of negatieve gedachten?

Ga naar pagina: Ontdek wat vitaliteitscoaching voor jou kan betekenen

Ontdek wat vitaliteitscoaching voor jou kan betekenen

Droom jij ervan om weer met een glimlach door het leven te gaan? Ontdek weer hoe het is om je weerbaar te voelen en mentale rust ervaren. Laat je niet meer tegenhouden door stress of negatieve gedachten.

Leer omgaan met stress

-

Het lukt niet om te ontspannen

Je voelt je vaak gestrest en ervaart een constante druk. Bij kleine tegenslagen word je al nerveus. Het lukt je dan niet om te ontspannen. De stress lijkt zich op te slaan in je lichaam, wat bijvoorbeeld resulteert in druk op de borst en een bonzend hoofd. Die spanning beperkt je dagelijks. Herkenbaar?

Weerbaar bij tegenslagen

Laat je niet uit het veld slaan door stress, en wordt veerkrachtiger bij tegenslagen. Stop met doemdenken en laat stress je niet tegenhouden. Maar hoe doe je dat? Door te leren, hoe je op een gezonde manier kan reageren op stressvolle situaties. Pas na een gezonde stressreactie kun je écht ontspannen. Je kan stress ook te slim af zijn, door je voor te bereiden op het onverwachte. Bewapen jezelf met de laatste tools en technieken en voel je weer weerbaar.

Jouw gezonde stressreactie

Hoe die stress zich uit, verschilt per persoon. Voel jij de stress in je buik of in je hoofd? Als je stress op tijd kan herkennen kan je op een gezonde manier reageren. Daarnaast is het is belangrijk om te ontdekken, welke situaties jou spanning opleveren. Stress zal er altijd zijn, maar veel stress is onnodig. Ontdek wat jouw gezonde stressreactie is met vitaliteitscoaching.

Ga naar pagina: Hoe hoog is jouw risico op een burn-out?

Hoe hoog is jouw risico op een burn-out?

Als je te lang en te vaak gestrest bent, kun je overspannen raken. Ben je te lang overspannen, dan is de kans op een burn-out groter. En dat wil je natuurlijk voorkomen. Doe nu de test en ontdek hoe hoog jouw stressniveau is.

Leer al je gedachten te accepteren

-

Negatieve gedachten komen als een boemerang terug

Negatieve emoties en gedachten blijven als een boemerang terugkomen. Je bent zo veel aan het piekeren, dat je twijfelt of het ooit nog ophoudt. Afleiding helpt alleen tijdelijk. Je werk, relaties en levensgeluk lijden onder je negatieve emoties en gedachten. Herkenbaar?

Doorbreek de negatieve spiraal

We zijn allemaal op zoek naar mentale balans. Ben je die balans kwijt, dan kun je in een neerwaartse spiraal belanden. Maak je geen zorgen: ook jij kan hieruit komen. Door simpele, maar effectieve oefeningen uit de positieve psychologie. Ontwikkel een compassievolle mindset om liefdevol met je negatieve gedachten en emoties om te gaan. Geniet weer van iedere dag en pluk de vruchten van de positieve spiraal.

No-nonsense meditatie voor iedereen

Meditatie is voor iedereen en kan heel nuchter zijn. Met vitaliteitscoaching leer je simpele en wetenschappelijk onderbouwde meditatietechnieken. Alvast een disclaimer: meditatie kan je brein niet uitzetten. Mentale balans begint bij acceptatie: leer je gedachtes en emoties toe te laten. Ontdek onder persoonlijke begeleiding hoe jij meditatie voor jou kan laten werken. Ook jij kan leren mediteren!

Ga naar pagina: Ontdek jouw mentale balans met de emotiemeter

Ontdek jouw mentale balans met de emotiemeter

Zie jij de wereld door een roze bril of hanger er juist donkere wolken boven je hoofd? De hele dag ervaren we emoties. Soms zijn ze positief en soms negatief. De emotiemeter berekent de verhouding en bepaalt of je een 'goede' of een 'slechte' dag hebt gehad. Doe vandaag nog deze online test.

Herontdek jouw mentale balans

Maak een einde aan -onnodige- stress en negatieve gedachten, waardoor jij je weer veerkrachtig en weerbaar zal voelen. Droom jij ervan om weer met een glimlach door het leven te gaan? Ontdek weer hoe het is om je weerbaar te voelen en mentale rust te ervaren. Laat je niet meer tegenhouden door stress of negatieve gedachten.